Emisja raz w tygodniu, w sobotę o 19.00; kolejne emisje w niedzielę o 20.00.
Wieprza pieprzem
"Wieprza pieprzem" to nowe show kulinarno-edukacyjne. Znakomite przepisy na wieprza, ale też porady, jak gotować zdrowo, dietetycznie i niedrogo. Program poprowadzi Iwona Komisarek, której towarzyszyć będą kucharze: Agata Jędraszczak - blogerka kulinarna ("Kuchnia Agaty") i Bartłomiej Witkowski - szef kuchni hotelu "Nicolaus" w Toruniu. W programie wezmą udział także eksperci: dietetycy, specjaliści ekonomii w kuchni, znawcy i praktycy hodowli wieprzowiny, a także pasjonaci.

Tym razem (11 i 12 lutego) połączenie nowoczesności z tradycją: boczek wędzony w zapiekance makaronowej kontra rolada kujawska ze świeżego boczku. Co przypadnie do gustu ekspertom? Dlaczego boczek nie jest już wykluczony z kuchni dbających o dietę, jakie wartości ma to mięso i ile będą kosztować dania? - to wszystko sprawdzi Iwona. Agata i Bartek jak zwykle w świetnych nastrojach i gotowi do pracy. Czy staną na wysokości zadania?
do góry