Premiera raz w tygodniu, w sobotę o 17.30; kolejne emisje w niedzielę o 11.30 i wtorek o 14.00
Sztuka z mięsa
Nowy cykl programów kulinarno edukacyjnych. Dla wszystkich, którzy chcą jeść zdrowo i odkrywać tajniki wołowiny. Nasi kucharze – Agata Jędraszczak i Bartłomiej Witkowski - staną na wysokości zadania, a ci dla których będą gotować, czyli studenci, kobiety, rodziny, piloci i pracownicy fizyczni, ocenią, jak im poszło. Dietetycy zadbają o to, żebyśmy dowiedzieli się, jakie wartości ma mięso wołowe i dlaczego powinno znaleźć się na naszych talerzach. Zajrzymy też do hodowców i specjalistów od jakości mięsa, by udowadniać, że warto sięgać po polską wołowinę.

Tym razem nasi kucharze poczuli pociąg do wołowiny. Głównym "bohaterem" tego odcinka (19, 20 i 22 maja) jest wołowy ozór, a dania przyrządzają dla ludzi pracujących fizycznie. Jak w diecie tej grupy sprawdzi się wołowina? Na to pytanie odpowiedzą nasi dietetycy. Zajrzymy też do kuchni francuskiej. Dowiecie się Państwo, na czyich stołach gościła wołowina w dawnych czasach.
do góry