Premiera raz w tygodniu, w sobotę o 17.30; kolejne emisje w niedzielę o 11.30 i wtorek o 14.00
Z talerzem gęsiego
Nowy kulinarno-edukacyjny program, w którym chcemy przekonywać naszych widzów do zdrowej polskiej gęsiny. Mięso, które nadaje się na przeróżne okazje: zarówno na uroczysty obiad, na co dzień, ale także na bal dziecięcy, czy na grilla. Proponujemy zarówno ciekawe przepisy, jak i porady dietetyków, ale i podróż szlakiem gęsinowym. Nasi widzowie dowiedzą się zarówno tego, jakie wartości ma w sobie to wyjątkowe mięso, jak i tego np. dlaczego jemy je głównie w listopadzie i grudniu, albo ciekawostek dotyczących gęsi, bo - jak się okazuje - gęś wcale nie jest taka głupia.

Tym razem (23, 24 i 26 czerwca) obiad na co dzień, oczywiście z gęsiną w roli głównej. Nasi kucharze postarają się udowodnić, że ich propozycje sprawdzą się na wspaniały rodzinny posiłek. Iwona Komisarek, tym razem wędrując gęsinowym szlakiem, dotrze do Ostromecka. Czy przypadnie jej do gustu serwowane danie?
do góry