Co tydzień, premiera w czwartek o 19.15, kolejne emisje w sobotę o 11.40 i wtorek o 12.45
Nożem i widelcem
Jak i gdzie jeść? Czym zaskoczyć gości w swoim domu? Co wybrać? Jak kupować z głową? "Nożem i widelcem" to program Pauliny Rubczak dla miłośników gotowania i kulinariów. Szefowie kuchni i cukiernicy wskazują nietypowe rozwiązania, podzielą się swoją wiedzą i zaskoczą fantazją w gotowaniu i pieczeniu.

W najbliższym programie (21, 23 i 26 czerwca) wracamy do lubianych przez Państwa przepisów z rybą i owocami morza w roli głównej. Na dobry początek, szef kuchni Rafał Godziemski przygotuje polędwicę z dorsza atlantyckiego zapiekaną w pomidorach i bazylii. To będzie nietrudny, ale bardzo smaczny przepis. Kolejny, to krewetki czerwone w oliwie, z szalotką i soczystymi o tej porze roku pomidorami.
do góry